Ouden Doel wandelroute

© David Samyn

Op de grens van Nederland en België is een van Europa’s grootste getijdengebieden in de maak. In het groene hart van het Grenspark Groot Saeftinghe krijgt de Schelde opnieuw vrij spel. Slikken en schorren geven het landschap vorm, met de kerk van Prosperdorp en de radartoren van Ouden Doel als bakens.

De Ouden Doel wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.5 km
  • Sint-Engelbertusstraat 22, 9130 Beveren
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 03-01-2021

heel mooie wandeling met unieke zichten op de polders. Het dorpje Prosperpolder verrast me steeds keer op keer. Zeker eens rond de kerk wandelen!

Anonieme gebruiker 12-11-2020

Nogal een saaie eentonige wandeling. Heel lange rechte betonbanen waar auto's je voorbij vliegen. Eerste deel met zicht op de Schelde is wel nog mooi. Nadien zicht op de polders maar is nogal saai met heel lange rechte stukken.

Bart Nevens 08-11-2020

Gisteren (7/11/20) hebben we deze route gewandeld, tot mijn verrassing zie ik deze wandeling vandaag beschreven staan,... Vooral de wandeldijk (ts 87 en 90) en het onverharde deel (ts 90 en 92) waren de moeite. Graag alternatief voor brede weg ts 21 met 70: auto's rijden hier veel te hard > 70km/h rakelings langs wandelaars.