Stropersbos wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Stropersbos, een van de grote Wase kleppers, is goed voor bijna 500 hectare indrukwekkende fauna en flora, aangevlijd tegen de Nederlandse grens. Grote grazers zorgen ervoor dat de heide hier duurzaam kan groeien. Dwars door het gebied loopt de Bedmarlinie, tijdens de Spaanse Successieoorlog een belangrijke verdedigingswal tegen onze noorderburen.

De Stropersbos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7 km
  • Buitenstraat , 9170 De Klinge
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

Kimberley Strijbos 29-11-2020

Mooi wandeling! Het stukje langs de straat (93) hoefde er van ons niet bij. Parkeren doe je inderdaad best langs Koningstraat. Ondanks dat het zaterdag was, zijn we niet super veel volk tegen gekomen. Aanrader! Met de hond mag je het reservaat niet in, maar daar kom je langs en moet je niet per sé door.

Anonieme gebruiker 28-11-2020

Mooie wandeling, maar het idee om dit op een zaterdagmiddag te doen, bleek niet uniek. Erg veel volk, afstand houden bij kruisen in deze Corona-tijden blijkt niet tot deze streek te zijn doorgedrongen. Parkeren het gemakkelijkst hier: Buitenstraat 7, 9170 Sint-Gillis-Waas, of langs de stropersweg zoals enkele honderden medewandelaars deden.

Anonieme gebruiker 14-11-2020

Mooie boswandeling op goed begaanbare paden alhoewel ik het start punt niet duidelijk vindbaar vond. Er staat Buitenstraat maar het is eigenlijk Koningstraat aan het stationnetje. Daar parkeren.Op knooppunt 78 moet je naar rechts waar de slagboom douane is want dat is daar ook niet heel duidelijk. Mooi landschap. Ik heb ervan genoten 👍

Frank Van riet 03-11-2020

Prachtige route, petje af voor die dat de route hebben uitgestippeld, prachtige natuur en zeker in deze tijd van het jaar, herfstkleuren, paddenstoelen... en heel veel bankjes om uit te rusten! Van Paal 81 naar 73 even opletten, als je op het dwarspad komt moet je naar rechts, daar staat geen paaltje! Voor de rest is alles duidelijk aangegeven!

Anonieme gebruiker 01-11-2020

Mooie wandeling in een prachtig gebied. Veel paddenstoelen in dit seizoen en mooie herfstkleuren.

Carine De cock 01-11-2020

Mooie route. Veel paarden gezien , leuk voor de kinderen.

Ronan Van Laere 31-10-2020

Mooi gebied, mooie wandelingen. Alleen het reservaat waar de dieren vrij los lopen is verboden voor honden