Natuur wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

In de Zwalmvallei gaan natuur en cultuur al eeuwen hand in hand. De rivier zorgt voor vruchtbare gronden, maar ook voor de nodig energie om de vrucht van de akkers te verwerken. Je wandelt er langs bomenrijen, hagen en houtkanten in een landschap vol waardevolle biotopen en een gebied waar verschillende natuurverenigingen bijdragen tot het behoud.

De Natuur wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (13)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.9 km
  • Boembeke 18, 9630 Brakel
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (13)

schrijf review - gegevens wandelroute

Christine Lalmant 21-11-2021

Mooie wandeling, met mooie vergezichten. Hier en daar lekker modderig, dus gepaste stapschoenen zijn een aanrader. Kan gecombineerd worden met de wandeling "Op en rond de Berendries" (vanaf knooppunt 36 tot en met knooppunt 47).

Anonieme gebruiker 16-08-2021

Mooie wandeling voor ieder wat wils, beetje tussen de huizen afgewisseld met velden. De velden zijn alleen begaanbaar na enige dagen van droogte, niet geschikt voor kinderwagens. Nog vele netels en distels, met geprik als gevolg. Onderweg kom je paar cafeetjes tegen, leuk in de zomer bij warm weer. Goed aangeduid

johan van lancker 21-07-2021

Prachtige wandeling, zit beetje van alles in. Tip misschien proberen om de knooppuntwandelingen wat beter te onderhouden en af en toe een te controleren of alle aanduidingen nog aanwezig zijn of tenminte duidelijk zichtbaar.

Anonieme gebruiker 07-06-2021

Niet de meest uitdagende maar wel mooie en vooral gevarieerde wandelroute, je stapt nooit erg lang met hetzelfde uitzicht. Persoonlijke miste ik wat stukjes bos tijdens de wandeling en mochten er wat minder stedelijke stukken zijn. De routeaanduiding ontbreekt ook soms op cruciale punten, hou zeker iets van kaart of gps bij de hand!

Anonieme gebruiker 08-05-2021

Mooie wandeling, prachtige vergezichten. Aan knooppunt 38 is het plaatje verdwenen. Gelukkig kennen we de omgeving maar knooppunt 46, 47 en 49 niet gezien. Via Mijnwerkerspad terug naar start knooppunt 59. Jammer een stukje natuur gemist!

Anonieme gebruiker 28-04-2021

Schitterende wandelroute! Echt top! Veel kleine schattige paadjes, mooie natuur, prachtige vergezichten, tot rust komen doe je hier zeker, 10/10 voor ons!

Anonieme gebruiker 28-02-2021

28/02 wandeling van het ene natuureilandje naar het andere, (te)veel bewoningsverkaveling, Beter in de lente of zomer waar de verstedelijking wat wordt gemaskeerd. Meestal onverhard, weinig door bos. Grote vergezichten, of zicht op hoe ook hier het groene van de streek stilaan sporadisch wordt en de verstedelijking verder oprukt.

Danielle Ghysels 29-01-2021

Mooie wandeling met mooie vergezichten maar niet aan te raden rond deze tijd van het jaar. Heel erg modderig en drassig. Met de enkels tot in de modder en een paar keer gevallen door uit te glijden. Beter tijdens droge periode doen.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Zeer mooie wandeling, gaat op en neer, veel paadjes zijn onverhard. Mooie vergezichten!

Bart Briesen 08-11-2020

zeer mooie wandeling , onderscheid zich door zijn verzichten. Ondanks de wandeling in de " Vlaamse Ardennen " is deze nooit te stijl.

Anonieme gebruiker 03-08-2020

heerlijke wandeling, afwisselend, weinig bebouwing, op sfeervolle oude hoeves na, puur natuur ....

Anonieme gebruiker 01-06-2020

Een mooie wandeling langs landelijke wegen. Grotendeels onverhard

Anonieme gebruiker 10-05-2020

Prachtige route! Echt een aanrader