Berendries wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

De Vlaamse Ardennen heeft fors geïnvesteerd in haar wandelinfrastructuur en heeft nu meer dan 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden. Deze wandeling laat je via onze wandelknooppunten kennismaken met Vlaanderens Mooiste Landschap. Je kan kiezen om het volledige traject te stappen of één van de kortere lussen te verkennen. Veel plezier!

De Berendries wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (10)
schrijf review - lees alle reviews
  • 12.6 km
  • Sint-Hubertusplein , 9620 Zottegem
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (10)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 21-11-2021

Mooie en afwisselende wandeling, hier en daar zeer modderige stukken. Opgelet: bij het startknooppunt 36 ontbreekt het bordje dat de richting aangeeft naar knooppunt 34. Komende van de kerk rechts nemen, het paadje achter de kerk. Iets verder eerste bordje richting knooppunt 34.

Myriam De Winter 12-04-2021

Erg gevarieerde wandeling: vele vergezichten, kleine bospaadjes, smalle veldwegjes, een vlonderpad, toch ook wat stijgen&dalen. Startpunt 36 ligt achter de kerk. In het begin wel alert zijn om geen NR te missen. Bij nat weer liggen enkele paden er slijkerig bij dus goede stapschoenen zijn noodzakelijk! Mooie natuur en wat een stilte en rust! ZALIG!

Peter Van der Haegen 15-03-2021

Zeer mooie gevarieerde wandelroute! Er is gratis parking te vinden aan de Berendries.

Willy De Regge-Heyse 11-01-2021

Zeer mooie wandelroute met enkele kuiten bijters tussendoor. Maar in natte omstandigheden zeer veel modder en soms moeilijk begaanbare passages. (.gelijk gisteren). Zullen zeker deze route nog eens doen wanneer de ondergrond droger is. Het bordje 36(start) bevind zich achter de kerk. 300m van het st-hubertus plein.

Lena Faict 02-12-2020

Zeer mooie wandeling, neem zeker de extra lus (zie onderstaande review) Er zijn vele dieren te spotten, wallabies, alpacas, schapen, geiten, ... Je passeert ook charmante woningen :-) bevoorrading in de Delhaize of bakker van Sint-Maria-Oudenhove. Ook een superleuk cafeetje kan je vinden op het dorpsplein.

Anonieme gebruiker 04-11-2020

Mooie wandeling vooral het tweede deel van de route. In het eerste deel ga je nogal langs woningen en over de gewone rijbaan. Het tweede deel is heel mooi in de wijde natuur op de flank van de Berendries.

Christian Lamont 10-07-2020

Mooie wandeling, alleen als men van 48 naar nummer 49 gaat heeft men blijkbaar de origineel route omgeleid omdat een deel ervan privé domein is geworden. Deze zone is niet gemakkelijk gangbaar, en deze zone is nog niet aangepast op de kaart of gpx bestand! kan deze aangepast worden AUB

Anonieme gebruiker 19-06-2020

Zeer mooie wandeling. Mooie natuur met de nodige flora en fauna...pauwen, eekhoorntjes....

Anonieme gebruiker 17-05-2020

Prachtige wandeling.Opgepast:op de berendries paal 46 is aan de rechterkant.

Anonieme gebruiker 07-04-2020

Zeer mooie natuurwandeling