Rond de Steenbergse Bossen wandelroute

© Thijs Haustraete - Natuurpunt

Vertrek vanuit het pittoreske Sint-Goriks-Oudenhove in de richting van het natuurgebied 'de Steenbergse Bossen'. Een afwisselde wandeling met tal van onverharde exclusieve wandelpaden. Stop ook even bij koffiebranderij Hoorens in Sint-Maria-Oudenhove.

De Rond de Steenbergse Bossen wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 5.8 km
  • Kruiswaterplein 1, 9620 Sint-Goriks-Oudenhove
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Archibald Haddock 10-05-2021

Een wandeling die heel wat mooie vergezichten biedt. Zelfs na een week regenweer viel het qua modder heel goed mee. Wel is het uitkijken de 200m volgend op knooppunt 53. Daar loop je op een smal en zeer oneffen paadje tussen twee akkers. Het paadje is aan weerszijden afgezet met prikkeldraad. Best niet struikelen, dat kost je zeker kleerscheuren!

Caroline De Cock 26-12-2020

Rustige omgeving en goeie afwisseling tussen stille en verharde wegen. Maar inderdaad wel stevige schoenen met grip nodig, want kan slipperig zijn

Anonieme gebruiker 19-12-2020

korte maar glooiende wandeling..in alle rust tussen de groene landschappen stappen..wandelschoenen zeker aangeraden want modderige stroken onderweg

Lena Faict 02-12-2020

Zeer mooie wandeling, vele kleine paadjes met de daarbijhorende drassigheid. Hier en daar kan je beter 1 meter opschuiven en door het weiland stappen.

Anonieme gebruiker 11-11-2020

Mooie route maar in het najaar wel modderig en glad, vooral van knooppunt 35. Een stok en schoenen met goede grip zijn hier wel nodig. Rustig tussen de velden. Wel glooiend af en toe.

Anonieme gebruiker 23-10-2020

Prachtige natuurwandeling. Veel afwisseling, hoofdzakelijk "trage wegen", schitterende landschappen. Door het stijgen en dalen mag je toch rekenen op anderhalf uur.