Commandant Rasquin Route (verkorting)

©

De Commandant Rasquinroute start aan het Fort van Bornem en neemt je mee langs verschillende relicten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het fort maakt deel uit van de buitenste fortengordel rond Antwerpen en werd tijdens het interbellum ingericht als infanteriesteunpunt. Later, in WOII, vervulde het vooral een logistieke taak.

De wandeling is ongeveer 16 kilometer lang en loopt deels langs veldwegen. Liever een kortere route? Geen probleem! De wandeltocht kan 5 kilometer ingekort worden.

Bezienswaardigheden: Fort Bornem, Oud-station Oppuurs, Sint-Pietersburcht, Gildermonument, Grot van Branst, Sint-Bernardusabdij, diverse bunkers

 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Barelstraat 228, 2880 Bornem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 11-01-2021

de route op zich is wel mooi , spijtig van de gedeeltes langs de straten zonder voedpad , we hebben deze gelopen via knooppunten ondanks dat in de beschrijving vermeld is dat ze met bewegwijzerd is met bordjes , welke we dan ook niet gezien hebben

Wilfried Van hoeck 23-08-2020

Beste,ik wil het GPX bestand van deze route. .Waar kan ik dit vinden ? Mvg,Wilfried.

Anonieme gebruiker 23-05-2020

De eerste 3km en de laatste km van de route lopen over een smalle, drukke straat waar geen voetpad aanwezig is. Gevaarlijk, zeker wanneer je kinderen of honden meehebt. Regelmatig ook moeilijk terrein zoals grote keien of zand, de route is dus niet rolstoeltoegankelijk. Dat terzijde, wel een mooie route door Bornem.

Bruno Rottiers 08-04-2020

Leuke route