Liezele, een spookdorp rond het fort

©

Over het platbranden van Liezele, de strijd om het fort en de bittere oorlogsjaren in totale armoede. Het fort van Liezele is een van de best bewaarde forten van de Stelling van Antwerpen, een dubbele gordel van forten en schansen die werd gebouwd ter verdediging van het Nationaal Reduit. Van aan het fort stap je o.a. naar de dorpskern, de Schemelbertmolen, de Wolfskapel, Hof ter Bollen en de plek waar de noodkerk van Liezele stond. Speciaal voor 100 jaar Groote Oorlog kan je in het Fort van Liezele ook wandelen met een audiogids.

Aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8 km
  • Fortbaan 29, 2870 Liezele-Puurs
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

GILBERTE DE BLOCK 27-07-2020

Voor de derde keer op rij naar Liezele geweest , en hebben ook geen eigen bewegwijzering gezien. Wel af en toe wandelknooppunten, 115, 125,126,127,128,121,122,123 Spijtig, hebben dan ook maar een eigen wandeling gedaan. Van welke wandelroute zijn deze wandelknooppunten dan wel. Er stonden er zelfs in het natuurreservaat domein " Tekbroek", dat echt de moeite was.

Anonieme gebruiker 21-07-2020

de wandeling, volgens jullie, een eigen bewegwijzering niet gevonden, jammer, daardoor een eigen wandeling uitgestippeld!