Welle en Kapellemeersen wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandel door het groen rond Denderleeuw, zoals de natuurreservaten Wellemeersen en Kapellemeersen. Dit zijn intact gebleven overstromingsgebieden van de Dender, met een unieke fauna en flora. Op drassige stukken zijn knuppelpaden aangelegd. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers! 

De Welle en Kapellemeersen wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Stationsstraat 7, 9470 Denderleeuw
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 26-02-2021

Wandeling met heel veel modder en amper 1 vlonderpad (van slechts een paar meter). Eens uit de modder was het wandelen langs ofwel spoorweg ofwel autostrade. Het geluid van de autostrade was bijna de helft van de tijd aanwezig. We konden echt niet genieten van de rust van de natuur. We sneden dus ook een stuk af om sneller klaar te zijn...

Anonieme gebruiker 31-01-2021

Heerlijke wandeling met veel modder en water. Zonder laarzen gegarandeerd natte voeten. Nergens een bordje gemist. Gpxbestand mee als backup maar niet nodig.

Anonieme gebruiker 06-01-2021

Mooie route, maar slechts 1 vlonderpad. We hebben ons ook af en toe beholpen met het gpx bestand want hier en daar ontbreekt een bordje.

Hubert Van rossem 02-09-2020

Een grote frustratie. Een het startpunt is het zoeken naar een richtingaanduiding. Eentje in het park van het kasteeltje en nadien niets meer. Uiteindelijk na wat buurtbewoners aangesproken te hebben kwam ik terecht in de Wellemeersen met wel de bewuste pijltjes. Hoera gevonden .... tot na een paar kilometers er geen aanduidingen meer zijn.

Anonieme gebruiker 12-07-2020

Niet echt een aanrader, stond bij routen.be onder vlonderpaden, amper 1 bewandeld op gans de route!