Kasteelpark wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

 

We starten in het kasteelpark van Berlare voor een gevarieerde trip door de Scheldenatuur. Het ene moment staan we duidelijk onder het Scheldeniveau. Even later maken we ons op voor een stevige klim door de duinen die de rivier eeuwen geleden in de bocht van Berlare deed ontstaan.

De Kasteelpark wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.5 km
  • Frankrijkstraat 1, 9290 Berlare
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens wandelroute

Belle La Dolce 23-05-2021

Mooie en zeer gevarieerde wandeling, langs veel mooie natuurplekjes en start aan punt 23 in het kasteelpark, af en toe verharde wegen maar in het groen wat veel goedmaakt.. langs het park, een stuk bos, velden en weiden, langs de ondergelopen paardenweide waar veel watervogels te zien zijn, het bos bezaaid was met meiklokjes, een aanrader!

Anonieme gebruiker 24-04-2021

Prachtige wandeling , start in het park van het kasteel, langs prachtige natuur, de Scheldedijk, daar was het drukker door de fietsers . Wij gaan ze zeker nog eens overdoen.

luc maes 11-04-2021

startend aan het kasteel van Berlare en via het natuurgebied Paardeweide en over de oude duinen van het Scheldeland : veel verhard, aanrader en niet te lang. Aan punt Schelde mogelijkheid tot versnapering en dranknuttiging na Coronatijden dan....

Anonieme gebruiker 25-11-2020

mooie wandeling in het geheel gezien , startpunt klopt niet !! begint wel in kasteelpark ,nog vrij veel asfalt maar mooie stukken wel , geen hoogvlieger , maar zeker ook niet slecht !mijn medewandelaars waren minder enthousiast !

Anonieme gebruiker 24-11-2020

mooie wandeling - start in kasteelpark via rustige veldwegels - een deel op dijk langs de Schelde - via verschillende poelen - langs velden - door bosjes … aangename wandeling

Anonieme gebruiker 18-10-2020

Prachtige wandelroute met veel diversiteit, krijgt van ons 4.5 sterren, net geen vijf, een half puntje hebben we ingehouden omdat alleen op de laatste km een bankje te bespeuren was, 10.5 km is al een end, maar we gaan er niet over zeuren, petje af voor de mensen die deze route hebben aangebracht!

Anonieme gebruiker 04-10-2020

Zeer mooie en gevarieerde wandeling. Laat de opmerking rond de gewestweg je niet afschrikken. Is veilig en duurt welgeteld 2 minuten.

Peter de Rycke 24-05-2020

Mooie wandeling. alleen het stukje langs de schelde is wat minder wegens het drukke fiets verkeer.

Freddy Van de Velde 03-05-2020

Zeer mooie wandeling - afwisseling - en horeca bij start en aankomst , en halverwege brasserie brughuis op de Scheldedijk.
Spijtig van klein stukje gewestweg om tot daar te geraken.