Commandant Rasquin Route (lange versie)

© Toerisme Oost-Vlaanderen

De Commandant Rasquinroute start aan het Fort van Bornem en neemt je mee langs verschillende relicten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het fort maakt deel uit van de buitenste fortengordel rond Antwerpen en werd tijdens het interbellum ingericht als infanteriesteunpunt. Later, in WOII, vervulde het vooral een logistieke taak.

De wandeling is ongeveer 16 kilometer lang en loopt deels langs veldwegen. Liever een kortere route? Geen probleem! De wandeltocht kan 5 kilometer ingekort worden.

Bezienswaardigheden: Fort Bornem, Oud-station Oppuurs, Sint-Pietersburcht, Gildermonument, Grot van Branst, Sint-Bernardusabdij, diverse bunkers

 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 16 km
  • Barelstraat , 2880 Bornem
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Ilse Cornelissens 18-04-2021

Sluit me aan bij andere review. Beter starten aan sporthal, daar kan je parkeren. Aan startknooppunt 41 niet. Verder veel verharde ,drukke wegen soms. Niet zo’n topper deze wandeling

Anonieme gebruiker 09-09-2020

De route is goed aangegeven, de knooppunten zijn meestal goed te vinden. Naar het einde toe, vanaf knooppunt 29 is het lastiger om de juiste route te volgen. Gelukkig helpt de kaart je wel goed. Het hoogtepunt is meteen ook het startpunt. Verder was de route niet heel spannend, veel drukke verharde wegen. Tip: start aan sportcentrum Bornem.