Wandelen in het land van Emile Verhaeren

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Dichter Emile Verhaeren schreef vele gedichten over de liefde, over Vlaanderen en over zijn geboortedorp en jeugdjaren in Sint-Amands. Hij had een voorliefde voor wandelen. Elke dag, nadat hij ’s morgens gewerkt had aan zijn gedichten, trok hij er op uit om te gaan wandelen. Ook in onze streek maakte Verhaeren lange tochten langs veldwegen en dijkpaden.

De route ‘Wandelen in het land van Emile Verhaeren’ brengt je langs markante plekjes die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van deze beroemde schrijver-dichter. 

Bezienswaardigheden: Emile Verhaeren museum, geboortehuis Emile Verhaeren, Kerkstraat, Sint-Amanduskerk, De Dam, Kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ten Donkere, Steenovens, De Schelde, standbeeld De Veerman, veerdienst Sint-Amands, Kaai, Veerhuis, standbeeld Emile Verhaeren, grafmonument Emile Verhaeren, Marthe Massintuin, kerk van Mariekerke, monument Jan Hammenecker

 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.5 km
  • Emile Verhaerenstraat 71, 2890 Sint-Amands
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 28-02-2021

Mooie wandeling met goede bewegwijzering. Jammer dat een groot gedeelte door de bebouwde kom gaat. Maar al bij al een aanrader op een rustige dag; anders veel fietsverkeer op het jaagpad.

Anonieme gebruiker 12-11-2020

Aangename wandeltocht door velden, op het jaagpad, door bosrijke stukken en rustige straten. Op het jaagpad was het wel nogal druk owv de fietsers, maar de andere stukken waren heel rustig. Goed bewegwijzerd, behalve richting punt 36 aan het kerkhof.