Steenbakkerstunnels herontdekt

©

Het ritme van de Rupelstreek wordt bepaald door zijn gelijknamige getijdenrivier, het industrieel erfgoed van de steenbakkerijnijverheid en meer recent ook de beats van Tomorrowland. Alle drie drukken ze hun stempel op het landschap.

De talloze kleiputten, droogloodsen en schoorstenen vallen meteen op, maar met deze wandeling laten we ons licht ook schijnen over “of in” een minder opvallend, maar daarom niet minder opmerkelijk stuk erfgoed: de vele Rupeliaanse steenbakkerstunnels. Het zijn er meer dan 50!  In deze wandelbrochure zijn de tunnels onze gidsen langs een traject van 17 km en 400 jaar geschiedenis.

Je kan ook kiezen om de wandeling in tweemaal te doen en te kiezen voor 2 kortere lussen.

Onderweg bieden talloze picknickbanken, idyllische plekjes en authentieke cafeetjes rust en verpozing. Breng zeker ook je verrekijker mee als je graag watervogels wil spotten.

Voor meer informatie over de streek kan je terecht bij Toerisme Rupelstreek. Je komt het infokantoor tegen als je van de parking (P1) naar het startpunt (knooppunt 102) wandelt. Toerisme Rupelstreek T: 03 880 76 25 - info@toerismerupelstreek.be www.toerismerupelstreek.be

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 17 km
  • Schommelei 1, 2850 Boom
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Laurent Vannieuwenhove 15-05-2021

Wij kunnen Frans enkel maar beamen. Héél leuke wandeling met leerrijke haltes.

Frans Van avermaet 22-04-2021

een heel mooie route,voor bepaalde plaatsen geef ik zeker vijf sterren,provinciaal domein en dan de honderden meters loop bruggen in de moeren prachtig. af en toe komen we in de bebouwde kom.we zien de restauratie waar steenbakkers fabrieken waren,ook een deel langs de schelde,de vele waterpartijen in de bossen,gewoon prachtig.vele rustbanken