Molenbergwandeling

©

De naam van deze wandeling komt van de gelijknamige Whiskystokerij “De Molenberg” in Blaasveld, waar ook het startpunt zich bevindt.

In de familiehoeve in Blaasveld werd al sinds de 17e eeuw graan tot jenever gestookt door het molenaarsgeslacht Van Breedam. In 2010 start Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar, met een gedurfd plan. Hij verenigt beide familietradities – distilleren en brouwen – in een uniek project: Stokerij De Molenberg. Het was de eerste whiskydistilleerderij in België met traditionele koperen pot stills. Het moutbeslag van het Gouden Carolus Tripel bier vormt de basis voor de Gouden Carolus Single Malt whisky. I

n de stokerij kan je naast een gegidste tour ook proeven van deze heerlijke whisky en de shop bezoeken. Combineer deze wandeling dus zeker met een bezoekje aan de stokerij! Ook een gecombineerd bezoek met Brouwerij Het Anker in Mechelen is mogelijk.

Voor meer info, de openingsuren of reservatie kan je terecht op www.hetanker.be

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.42 km
  • Klaterstraat 1, 2830 Blaasveld
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Yves Vlasselaer 17-08-2021

Route op zich is mooi, maar geen enkele bewegwijzering. Er zijn veel wandelknooppunten aanwezig op of in de nabijheid van deze wandelroute. Beter zou zijn om hier een route samen te stellen met gebruik van de bestaande wandelknooppunten en het vertrek/aankomst te regelen vanop een plaats met parkeermogelijkheid.

Anonieme gebruiker 25-04-2021

Prachtige wandeling. 3/4 onverharde wegen. GEEN enkele bewegwijzering gezien !!! Zelf onze wegmoeten zoeken door het broek. Dit kan toch niet de bedoeling zijn denk ik ?