De Roze Mars: Floreffe

© bonandbon / Adobe Stock

Achter jou staat de Abdij van Floreffe die al eeuwenlang straalt en heerst. Deze oase van rust blijft ver weg van de drukte van de moderne wereld. Onderweg merk je dat het industriële tijdperk haar stempel gedrukt heeft op het landschap. De route loopt langs de rivier en naast oude bras en binnenhavens waar binnenvaartuigen geladen werden met glas van de glasblazerij van Floreffe, kalksteen of kalk.  De vandaag zo rustige vallei was vroeger lawaaierig en stoffig, ook door de koolmijnen van Floriffoux, Soye en Franière.

Alle praktische informatie over deze wandelroute kan je hier raadplegen. Je kan het traject van deze route ook volgen aan de hand van het GPX-bestand dat je op deze pagina kan downloaden. Je kan de route ook importeren in de Wandelknooppunt app.

Deze route wordt aangeboden door visitwallonia.be.

 

Deze route is opgenomen in ons aanbod aan routes voor De Roze Mars, een online bewegingschallenge en een initiatief van Pink Ribbon. De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen te motiveren 10.000 stappen per dag te zetten.

Steun het goede doel en neem deel aan De Roze Mars

Bekijk alle routes

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.9 km
  • Rue Joseph Hanse 6, 5150 Floreffe
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (1)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 12-05-2021

Maandagnamiddag, 10 mei de Floreffe-wandeling gedaan. De eerste lus achterwege gelaten want die leek me een beetje overbodig. Voor de rest een zeer mooie wandeling langs de Samber, met passage van vrachtboten, mensen en vogels. Heel mooi stuk door oud bos, gewoon prachtig. Met het kaartje op gsm makkelijk te volgen.