Westerlo: Wandelen tussen kastelen en water

© Toerisme Provincie Antwerpen (Mie De Backer)

Blikvangers op deze wandeling? Twee imposante kastelen en de Grote Nete. Je volgt de meanderende rivier in de natuurgebieden het Riet en de Kwarekken. Voorbij de wandelbrug beland je in de eindeloze dreven van de Beeltjes, met zelfs een kruispunt van 8 dreven. Het driehoekige marktplein van Westerlo charmeert met z'n eeuwenoude gerechtsline en statige burgerwoningen.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.1 km
  • Sint-Lambertusstraat 4, 2260 Westerlo
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Karen Smedts 12-09-2021

Hele toffe wandeling in het groen, heel weinig op stukken waar auto's komen, veelal langs Nete en in het bos. Even aan begin en eindpunt in het centrum. Zelfs op zondag, wanneer het drukker is qua wandel/fietsverkeer, genoten van deze route! Aanrader

Anonieme gebruiker 02-07-2021

Echt een toffe mooie wandeling.

Anonieme gebruiker 02-05-2021

Een mooie aangename wandeling. Je moet 1 keer een zeer drukke baan over, maar er is een zebrapad. Eindigen doe je in de speeltuin. Bij mooi weer is het er echt wel druk!! Wij hebben 8 km over deze hele wandeling gedaan. Het was echt wel zeker de moeite!

Karin van de Ven 31-03-2021

Deze wandeling heb ik paar dagen geleden gemaakt. Een échte aanrader! Kastelen, riviertje, bossen. Voor ouders met jonge kinderen; buggy proof en bijna op het einde van de wandeling een traktatie voor de kinderen; een groot speeltuin! Zij zullen wel 5 sterren geven. Koffie heerlijk en groot terras.