Klein Schietveld Brasschaat

© Toerisme Provincie Antwerpen

Het militaire domein in wijk Maria-ter-Heide is 10 jaar ouder dan de gemeente Brasschaat zelf. Leger en gemeente hebben daardoor historisch een hechte band. Door de goede verstandhouding mag je mee genieten van een stukje adembenemend mooi militair domein: Het Klein Schietveld. 

Natte heide en vennen, droge heide, landduinen en schrale graslanden lopen hier naadloos in elkaar over.

Het is een aaneengesloten stuk natuur van bijna 900 hectare. In tegenstelling tot zijn grote broer, is het Klein Schietveld deels toegankelijk voor het grote publiek. Je kan er prachtig wandelen, (spoor)fietsen en paardrijden. Het Klein Schietveld is militair domein én Europese topnatuur.

 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 13.7 km
  • Licht Vliegwezenlaan 3, 2930 Brasschaat
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Yasmin VdC 23-06-2022

Fijne wandeling, grotendeels door de natuur (bos, hei). Een plezier voor baas en hond(en). Indien de moed na verloop van tijd niet meer zo groot is, kan je ook gemakkelijk inkorten. Veel regen gehad tijdens de wandeling, maar dit vormde qua begaanbaarheid geen probleem.

Philip Duymelinck 24-10-2021

Mooie herfstwandeling gemaakt op een zondagnamiddag. In de mooie rustige buitenwijken en doorheen bossen. Langsheen allerlei militaire gebouwen en terreinen zoals bijvoorbeeld de 'Mundep'. Tussentijds een bevoorrading in 'Het Paddockske' en uiteindelijk eindigen in het clubhuis van MVCB (Motorvliegclub Brasschaat) en genieten van de vliegtuigen.

bert rouckhout 12-10-2021

zeer mooie wandeling vooral door loofbossen 2 leuke terasjes aan het sportvliegveld leuk om af te zien hoe de vliegers landen en opstijgen

Anonieme gebruiker 07-09-2021

Heel mooie natuurwandeling naar onbekende plekken van het oude militaire domein en langs een stuk van de heide. Een versnapering of dorstlesser vind je aan het vliegveld.