De Roze Mars: Flobecq

© FrDr / Wikipedia

U vertrekt op het dorpsplein ter ontdekking van het Vloesbergse platteland, dat vroeger bekend was om de teelt van geneeskrachtige kruiden. De velden en weilanden, die vroeger bedekt waren met engelwortel, kamille en kliskruid, volgen elkaar op en zorgen voor een kalme en rustgevende omgeving die ideaal is voor wandelingen. Kruidenkenners en natuurgenezers deelden hier hun kennis over de heilzame werking van planten en van de natuur. Op uw weg zal het Huis voor Geneeskrachtige Planten u iets meer vertellen over de geschiedenis van de geneeskrachtige kruiden. Profiteer van de tuin en het zonnige terras om even uit te blazen en een glaasje te drinken.

Deze route wordt aangeboden door visitwallonia.be.

Deze route is opgenomen in ons aanbod aan routes voor De Roze Mars, een online bewegingschallenge en een initiatief van Pink Ribbon. De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen te motiveren 10.000 stappen per dag te zetten.

Steun het goede doel en neem deel aan De Roze Mars

Bekijk alle routes

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.5 km
  • Place de Flobecq 1, 7880 Flobecq
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Cecile Labiau 24-05-2021

Heel blij met deze wandeling. Deze hebben we gedaan met heel de familie. Jong en oud hebben ervan genoten. En inderdaad een pittige klim die ertussen zit. Maar we zijn allemaal boven geraakt ;-)

johan van lancker 10-05-2021

Mooie wandeling met een afwisseling van onverhard en verhard, met ook een leuk klimmetje in. Zijn wel op het trajet een nieuwe weg aan het aanleggen waar hey moeilijk passeren is en een bordje ontbreekt.