Kasteel van Horst route

© wandelknooppunt.be

De start van deze wandelroute bevindt zich aan het Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode, een deelgemeente van Holsbeek. Het kasteel is onder meer de thuishaven van de stripfiguur 'De Rode Ridder' van Willy Vandersteen en is goed bewaard gebleven. De route loopt voornamelijk langs weiden en bossen. Het Hageland beschikt over een prachtig glooiend landschap.

Ijzerzandsteen ligt mee aan de basis van de vorming van deze heuvels. Holle wegen, bospaden, korte kasseistrookjes en af en toe een licht klimmetje kenmerken deze wandeling. Na ongeveer 5.5 km stappen kom je de Gempemolen (Sint-Joris-Winge) tegen, een watermolen gebouwd in de 12de eeuw. Dit bouwwerk bevat ook een prachtige brasserie waar je even kan stoppen om de dorst te lessen en eventueel de honger te stoppen.

Een paar kilometer verderop bereik je na een korte 'beklimming' van de Roeselberg in Houwaart de kapel O.L.V. ter Stokskens waar je getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht. Via het dorpje Houwaart keer je langs kronkelende weggetjes terug richting Kasteel van Horst.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 12.7 km
  • Horststraat 28, 3220 Holsbeek
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 23-01-2021

ondanks dat het januari was en er redelijk veel slijk was is dit een absolute aanrader top wandeling veel op en af door veld en bos gewoon prachtig

Anonieme gebruiker 22-11-2020

Prachtige wandeling, heel afwisselend, tussen velden en bossen, vrijwel enkel langs veld en bospaden, zeer goed aangeduid via knoopunten