Asdonkwandeling - Rood

© Peter Roels

Op de overgang tussen de Kempen en het Hageland ontdek je het wandelgebied Asdonk. De zandgronden zorgen voor een heel eigen natuur met heide, graspeldoorn en levendbarende hagedis. De streek biedt prachtige vergezichten over knotbomen, hagen en houtkanten. Je wandelt van in het centrum van Molenstede langs het Zwart Water tot in Dassenaarde. Het natuurgebied dat werd genoemd naar de dassen die er tot in de jaren '50 aanwezig waren.

Volg de knooppunten van het Wandelnetwerk de Merode of de bewegwijzering met rode driehoek. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.8 km
  • Sint-Jozefkerk, Dorpsstraat 10, 3294 Molenstede
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

luc boeckx 06-06-2021

een zeer mooie wandeling,maar.......,welke groene vogel daar jonge stieren heeft geplaatst in het afgesloten veld.Met 2 stonden ze op het pad ,en toen ik na 15 min wachten omdraaide werd ik gevolgd en afgedreigd met "pseudoaanvallen".Je kan daar niet veilig met kinderen komen.Het zijn koeien van rond de 500 kg

Marina Vanbroekhoven 09-03-2021

Heel mooi, heel rustig, we gaan dit zekers overdoen als alles meer kleur heeft !

Emelda Verbruggen 21-02-2021

Zeer mooie wandeling veel natuur een aanrader .

bert rouckhout 30-12-2020

zeer mooie wandeling veel natuur weinig verhard en vooral rustig een aanrader dus

Ann Sels 04-12-2020

Heel mooie wandeling. Wij zijn gestart aan de Kiewithoeve in Tessenderlo. Dan kan je van knooppunt 935 onmiddellijk naar knooppunt 250. Heel veel bospaden, alleen in Engsbergen is er redelijk veel asfalt.

Stefaan Cools 27-11-2020

Zeer mooie wandeling door de bossen van Molenstede en omgeving. Zeker een aanrader voor iedereen die graag van de natuur wil genieten.

Peter Wils 09-11-2020

Hele mooie boswandeling, de herfstkleuren gaven het geheel een extra mooie indruk. Normaal gezien zou je hier heel ontspannen tot rust kunnen komen, nu in coronatijd was het er erg druk. Kies een rustiger moment om te volle te genieten van deze prachtige wandeltocht !