Mierenbergwandeling

© Lander Loeckx

Een stevige wandeling waarop je wordt beloond met prachtige vergezichten. Je vertrekt aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, met meubilair en beschermd orgel uit de kerk van het Kleine Begijnhof van Leuven. Op je tocht wandel je langs de grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, uitgehouwen in een holle weg. Het imposante Heilig Hartbeeld van 11 meter hoog bij het Prinsenbos behoed je voor ongeluk. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 15.5 km
  • Onze-Lieve-Vrouwekerk, Dorpsstraat , 3460 Assent (Bekkevoort)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Erwin Hoogewys 23-01-2021

Hebben vandaag deze route gewandeld en vonden ze heel goed. Veel bergop en bergaf en dat doen we graag.Je moet niet naar de Vlaamse Ardennen gaan om dit mee te maken. Natuurlijk af en toe wat lawaai maar dat stoorde ons niet. Mooie zichten en vooral heel rustig en alleen wandelen in deze coronatijden. Een aanrader.

Anonieme gebruiker 29-11-2020

Mooie wandeling. Twee minpuntjes. In het begin een reeks op en afjes op een beperkte oppervlakte, niet goed voor de variatie. En bijna steeds teveel omgevingsgeluid, niet zo goed voor de inspiratie. Zie ook https://dommeganzen.be/n016ik-wandel-dus-ik-ben/

Anonieme gebruiker 02-11-2020

Was niet de wandeling die we verhoopt hadden. Eerste deel altijd de E314 in het vizier met bijkomend lawaai. Laatste deel aan andere kant van staatsbaan was mooi, maar wandelen langs die baan is gewoon gevaarlijk, zeker bij oversteek op eigen risico

Anonieme gebruiker 18-10-2020

De wegwijzers voor de Mierenbergwandeling geven een ander route dan de aangegeven tocht via de kruispunten. De tocht via de kruispunten lijkt rustiger en groener omdat de andere wegwijzers de tocht veel dichter langs Diest laten verlopen, met het nodige verkeerslawaai vandien.

Luc Gordts 04-08-2020

Prachtige wandeling doorheen een magnifiek landschap waar vergezichten, fruitboomgaarden en holle wegen mekaar afwisselen... Vooral verharde en onverharde landwegen.
Het landschap is stevig voor de benen.
De route is ook goed aangegeven.
(Alleen spijtig dat het geluid van de autostrade op sommige plaatsen erg aanwezig is...)
Aan de startplaats in Assent heb je gratis parking voor de kerk.
Best wel een lunchpakket en/of drank voorzien. Enkel bij de start heb je een frituur / snack maar... deze heeft op maandag en dinsdag sluitingsdag.

Anonieme gebruiker 18-07-2020

Mooie wandelroute, met veel afwisseling van bos en veldwegen. 👍🏻