Lambiekstoemperwandeling

©

In het Pajottenland, meer bepaald de Zennevallei, zijn lambiek en geuze alomtegenwoordig. Om de zure smaak van geuze of lambiek wat zoeter te maken, gebruikte men vroeger een ‘lambiekstoemper’ om een suikerklontje te verbrokkelen in het glas. 
Op deze wandeling kan je deze typische bieren zeker proberen in één van de cafés onderweg. Ontdek ook het rustige Zennepad langs de Eizingen-molensite en het speelbos. 
Buizingen is altijd een bosrijke plek geweest, maar vooral het Kluisbos is ideaal om wat gezonde lucht op te snuiven. Vandaar ook de vroegere aanwezigheid van sanatoria en het kindersanatorium voor tuberculosepatiëntjes in de buurt van deze bossen. 
Wandel even binnen in de Sint-Vincentiuskerk, ook wel de kerk zonder toren genoemd. Hoewel de toren nooit voltooid raakte en de kerk dus geen spits heeft, mogen ze in Buizingen wel trots zijn op het geklasseerde 18de eeuwse Van Peteghemorgel.
Op adem komen doe je in café-brouwerij Den Herberg van de famillie Devillé, waar men sinds 2007 de lekkerste bieren brouwt. Sinds kort serveren ze ook een Oude geuze Devillé en een malse Herberg Lambiek. Waar anders dan in de Zennevallei moet je een lambiek proeven. 

Deze wandeling is niet bewegwijzerd, gebruik een kaart, GPS-toestel of onze app om de wandeling te volgen. 

Deze wandeling wordt aangeboden door toerisme Vlaams-Brabant. 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: nog geen reviews schrijf review
  • 9.6 km
  • Station Halle, Vandenpeereboomstraat , 1500 Halle
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (0)

schrijf review - gegevens wandelroute

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerst en schrijf een review!