PlayRoutes | Shop

Op deze pagina leggen we in detail uit hoe onze PlayRoutes precies werken.

1. Activeer je aangekochte PlayRoutes

Nadat je in onze PlayRoutes shop één of meerdere PlayRoutes kocht, ontvang je een e-mail waarin je de instructies vindt om de vouchers van je aangekochte PlayRoutes te downloaden. Voor elke aangekochte PlayRoute (of PlayRoutes jaarabonnement) kan je een voucher downloaden waarop je een unieke activatiecode vindt. Met die code(s) bij de hand surf je naar de PlayRoutes activeringspagina. Volg daar de instructies om je aangekochte PlayRoutes voucher(s) te activeren.

2. Download of open de Wandelknooppunt app

Download de Wandelknooppunt app in Google Play of de App Store als je hem nog niet hebt. Eens je de app geïnstalleerd hebt, kan je inloggen met je Wandelknooppunt account waarmee je in de vorige stap je aangekochte PlayRoutes activeerde. Wanneer je in de app bent ingelogd kies je voor PlayRoutes.

3. Kies de PlayRoute die je wil gaan volgen

Onder PlayRoutes in de app vind je een lijst van ale je aangekochte PlayRoutes (als je een PlayRoutes jaarabonnement hebt zie je alle beschikbare PlayRoutes). Heb je PlayRoutes gekocht én geactiveerd zoals beschreven in de stappen hierboven, maar zie je geen PlayRoutes verschijnen? Duw dan even op de knop Check PlayRoutes. Zie je dan nog steeds geen PlayRoutes is de kans groot dat je in de app met een andere account bent ingelogd dan de account waarmee je de PlayRoutes activeerde. Kies de PlayRoute die je wil gaan volgen.

4. Kies een wandelroute

Nadat je een PlayRoute hebt geselecteerd, krijg je een lijst te zien van alle routes die beschikbaar zijn binnen de gekozen PlayRoute. Meestal zijn dit 2 verschillende routes in dezelfde regio. Kies de route die je wil gaan wandelen.

5. Begeef je naar het startpunt van de gekozen route

Wanneer je een route hebt gekozen, krijg je eerst een instructiescherm te zien met algemene info over de route en hoe je de route kan volgen en Challenges oplossen onderweg. De bedoeling is dat je je nu begeeft naar het startpunt van de route. Onderaan het instructiescherm zie je een oranje knop. Met deze knop kan je ervoor kiezen om via Google Maps (Android), Apple Maps (iOS) of Waze te navigeren naar het startpunt van de route. Als je aan het startpunt van de route aangekomen bent, kies je voor Open routekaart.

6. Start je avontuur!

Wanneer je de routekaart hebt geopend, kies je voor Start GPS. Volg nu de route in de richting die de zwart-witte pijltjes aangeven. De app zal je leiden langs het traject. Je ziet op de kaart verschillende icoontjes (zwart-witte cirkels met het PlayRoutes logo). Op deze plaatsen liggen virtuele Challenges verstopt. Een Challenge bestaat uit een vraag met een foto, video- of audiofragment. Een Challenge kan een zoekopdracht zijn of kan een algemene kennisvraag bevatten die meestal iets te maken heeft met de omgeving waar je je bevindt. Wanneer je aan een Challenge komt, kan je op het icoontje duwen (de app zal ook geluid afspelen als je een Challenge vindt) waarna de Challenge opent.

7. Geef ons het juiste antwoord binnen de tijd

Wanneer je de Challenge opent krijg je de vraag/opdracht te zien. Ook de tijd begint af te lopen. Bedoeling is dat je ons binnen de voorziene tijd het antwoord geeft dat we zoeken. Het antwoord kan je vinden in de omgeving of vanuit je eigen kennis als het een kennisvraag betreft. Opletten: je krijgt maar 1 poging per Challenge.

8. Hoe goed scoorde je?

Wanneer je ons een antwoord op de Challenge hebt bezorgd, krijg je onmiddelijk te zien of je punten hebt gescoord of niet. Het aantal punten dat je scoort hangt af van het correct zijn van je antwoord en de tijd die je ervoor nodig had om ons het juiste antwoord te bezorgen.

9. Check je progressie

Op de routekaart zal het icoontje van de Challenge die je hebt voltooid groen (als je de Challenge correct hebt opgelost) of rood (als je geen punten scoorde) kleuren. Een Challenge die je hebt voltooid kan je niet opnieuw openen.

10. Scoor bonuspunten: lokaliseer foto's

Op de routekaart zie je linksboven een knop met het icoontje van een foto. Door hier op te duwen kan je tijdens je tocht steeds een aantal foto's bekijken die we op het parcours genomen hebben. Bedoeling is dat jij bepaalt waar we welke foto genomen hebben. Sta je op de plaats waar wij volgens jou één van deze foto's genomen hebben? Duw dan op de betreffende foto. De app controleert je huidige locatie en bepaalt of je de foto correct hebt gevonden of niet waarna je bonuspunten kan scoren.

11. Bereken je score!

Wanneer je alle Challenges voltooid hebt en het einde van de route bereikt, kan je je score berekenen. Er zal een popup verschijnen die je vraagt of je je score wilt berekenen. Als je alle Challenges hebt voltooid kan je ook manueel deze popup tonen door in de routekaart op het derde icoontje linksboven te duwen (de knop met het icoontje van een papieren vliegtuigje).

12. Hoe heb je gepresteerd?

Nadat je score berekend is, krijg je je totaalscore te zien. Op basis van deze score berekent de app hoe je hebt gepresteerd ten opzichte van andere deelnemers. Jouw plaats in het klassement van de route die je hebt voltooid wordt berekend. Slaag jij er in om een podiumplaats te veroveren?

Na afloop heb je een prachtige nieuwe streek ontdekt en een uniek avontuur beleefd. Elke route in onze PlayRoutes-reeks heeft zijn eigen, verrassende toets. Succes!