Walkdown - Werking

Op deze pagina leggen we in detail uit op welke manier je kan deelnemen aan de Wandelknooppunt Walkdown. We weten dat je ongeduldig zit te wachten om op stap te gaan, maar lees dit best even door. Deelnemen is gratis voor iedereen.

Stap 1: gratis inschrijven

Eerst dien je je gratis in te schrijven voor de Walkdown. Dat kan je doen via het inschrijvingsformulier.

Stap 2: kies je startknooppunt

Wanneer je ingeschreven bent (stap 1), kom je op onze routeplanner terecht. Daar volg je de instructies om je startknooppunt voor dit avontuur te kiezen. Je kiest zelf een knooppunt in Vlaanderen, maar we raden aan om een knooppunt te kiezen dat niet té ver van je woonplaats ligt. Nadat je je startknooppunt hebt gekozen, selecteren wij ongeveer 50 km aan prachtige wandelpaden in de buurt van het gekozen knooppunt.

Stap 3: download de Wandelknooppunt app

Download gratis de Wandelknooppunt app in Google Play of de App Store als je hem nog niet hebt. Eens je de app geïnstalleerd hebt, kan je inloggen met je Wandelknooppunt account.

Opgelet: als je de Wandelknooppunt app al op je toestel hebt staan maar je ziet in het startscherm niet het Walkdown-logo, moet je even de nieuwste versie van de app downloaden in de App Store of Google Play.

Stap 4: plan een wandeling in je zoekgebied

Als je ingelogd bent op wandelknooppunt.be en ingeschreven bent voor de Walkdown, kies je in het hoofdmenu van deze website voor 'Account' -> 'Walkdown'. Daar duw je op de knop 'Bekijk mijn zoekgebied'. De blauw gemarkeerde trajecten vormen jouw zoekgebied, in dit gebied kan je nu gaan wandelen met behulp van de Navigatiemodus in de Wandelknooppunt app. Als je nog niet gewandeld hebt met de Navigatiemodus, vind je hier de nodige instructies (je moet ingelogd zijn op deze website om deze link te volgen).

In jouw zoekgebied liggen de 32 virtuele letters op willekeurige plaatsen verstopt. Zorg ervoor dat je de Navigatiemodus in de Wandelknooppunt app steeds open hebt staan tijdens het wandelen in jouw zoekgebied. De app zoekt dan steeds naar letters tijdens het wandelen.

Stap 5: wandelen maar!

Ga de 50 km aan wandelwegen in jouw zoekgebied verkennen met de Navigatiemodus in de Wandelknooppunt app. Als je op een locatie komt waar we een letter hebben verstopt, zal de app een scherm tonen met de letter die je gevonden hebt. Plan je wandelingen in je zoekgebied, je hebt tijd tot en met vrijdag 30 april 2021 om al de trajecten in je zoekgebied te voltooien en letters te zoeken.

Stap 6: bekijk het overzicht van je gevonden letters

Je kan al je gevonden letters steeds raadplegen in je account of via het startscherm van de Wandelknooppunt app. In het startscherm van de app duw je op 'Toon mijn gevonden letters!' om een overzicht te krijgen.

Je hebt tijd tot en met 30 april 2021 om naar letters te zoeken. Daarna kan je ons in je account de 4 woorden doorgeven die we zoeken. Je geeft dan ook het antwoord op een schiftingsvraag waarna je kans maakt op een leuke prijs.

Succes!