Walkdown - Q&A

Hieronder geven we enkele veelgestelde vragen en antwoorden omtrent de Wandelknooppunt Walkdown.

1. Hoe kan ik deelnemen aan de Walkdown?

Heel simpel: volg de insctructies op deze pagina om gratis deel te nemen aan de Walkdown.

2. Is deelname aan de Walkdown écht gratis?

Je kan 100% gratis deelnemen aan deze wedstrijd, iedereen met een gratis Wandelknooppunt account kan de letters zoeken én vinden. De meerwaardezoeker kan beslissen om een abonnement te nemen op wandelknooppunt.be (€ 9.99 voor een heel jaar) en krijgt daarvoor toegang tot heel wat leuke extra functies.

Als abonnee kan je o.a. de trajecten in de app aanvinken waar je al gewandeld hebt. Dat maakt het je iets makkelijker om jouw Walkdown te plannen.

Hoe kan ik me abonneren?

3. Ik zie op het startscherm van de Wandelknooppunt app geen groene knop 'Toon mijn gevonden letters!'

Zorg ervoor dat je bent ingeschreven voor de Walkdown (zie hier hoe je dat doet). Dat is altijd de eerste stap. Log daarna in op de app met dezelfde Wandelknooppunt account als waarmee je inschreef voor de Walkdown. Als je de groene knop en het Walkdown-logo nog niet ziet in het startscherm van de app, log dan even uit- en weer in op de app.

4. Wanneer ik de 'Navigatiemodus' in de Wandelknooppunt app open, krijg ik steeds de melding dat ik een abonnement moet nemen.

Eerst en vooral moet je even kijken of je in het startscherm van de app het Walkdown-logo en de groene knop 'Toon mijn gevonden letters!' ziet staan (zie vraag met nummer 3 op deze pagina). Aan deze voorwaarde moet sowieso voldaan zijn. De Navigatiemodus is een functie die normaal gezien alleen voor abonnees van wandelknooppunt.be toegankelijk is. Wie inschrijft voor de Walkdown kan gratis gebruik maken van de Navigatiemodus op voorwaarde dat de uitgestippelde wandeling binnen jouw zoekgebied ligt. Kijk dit dus even na.

5. Wanneer ik de 'Navigatiemodus' in de Wandelknooppunt app open en op 'start GPS' duw, wordt mijn locatie niet gevolgd.

Je moet ervoor zorgen dat je, wanneer je de navigatiemodus voor de eerste keer opent, je de app altijd toestemming geeft om je locatie te gebruiken. Als je kiest voor 'enkel tijdens het gebruik van de app', volgt de app je locatie enkel als je je scherm actief houdt. Als je ook wilt dat de app naar letters blijft zoeken terwijl je scherm uitstaat, moet je de app dus ALTIJD toestemming geven om je locatie te gebruiken. Je kan deze instellingen later nog wijzigen, hoe je dat moet doet hangt af van het type smartphone en welk besturingssysteem je gebruikt. Als je Android gebruikt, kan je de instructies van Google volgen om dit te doen. Als iPhone gebruiker vind je de instructies op de website van Apple.

6. Ik gebruik een Huawei smartphone. De Wandelknooppunt app volgt mijn locatie niet terwijl mijn scherm uitstaat.

Bepaalde versies van Huawei smartphones zetten standaard het gebruik van de locatie op de achtergrond uit (behalve voor grote apps als Strava). Dit zorgt ervoor dat je locatie enkel wordt gevolgd als je je scherm en de Wandelknooppunt app in de navigatiemodus laat aanstaan. Als je wilt dat je locatie ook wordt gevolgd als je scherm uitstaat, ga je naar de instellingen van je smartphone 'Instellingen' -> 'Batterij' -> 'App opstartbeheer'. Daar moet je bij de Wandelknooppunt app de switch uitzetten (zodat er 'Handmatig beheren' onder staat). Je krijgt dan een nieuw scherm met 3 switchen die je allemaal moet laten aanstaan en dan op OK duwen. vanaf dat moment zou je ook locatie-updates in de achtergrond moeten krijgen, waardoor de app ook letters blijft zoeken met je scherm in slaapstand.

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Indien je hierboven geen antwoord vindt op je vraag kan je ons steeds contacteren. We doen ons best om je zo snel mogelijk antwoord te geven.