Hoe gaat de wedstrijd in zijn werk?

Algemeen

De wedstrijd bestaat uit 5 delen: in 5 regio's in België stippelen we een wandelroute langs knooppunten uit van 11 tot 13 kilometer. Elke wandeling in onze reeks voldoet aan een aantal kwaliteitseisen: een prachtige omgeving, voldoende parkeergelegenheid bij het startpunt en minstens 1 tussenstop onderweg waar je iets kan eten of drinken (niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld). Voor elk deel krijg je een bepaalde termijn (voor elke zoektocht krijg je 2 maanden tijd, met uitzondering van de 1ste en 4de zoektocht, daarvoor krijg je 3 maanden tijd) waarbinnen je op een tijdstip naar wens de wandeltocht kan voltooien. Tijdens elke wandeltocht ga je op zoek naar de objecten waarvan wij als organisatie foto's hebben genomen. Voor de start van elk van de 5 zoektochten ontvang je via email het wedstrijdformulier met daarin 12 te zoeken foto's en alle praktische informatie. Schrijf je vandaag nog in!

De 5 zoektochten liggen verspreid over heel België. Als je in West-Vlaanderen of Limburg woont zijn sommige zoektochten niet bij de deur natuurlijk. Dat is ook de reden waarom we elke deelnemer minstens 2 maanden tijd geven om elke tocht te kunnen voltooien op een moment waarop dit het beste past. Je kan ook overwegen om een zoektocht te combineren met een nachtje weg. Een mooie gelegenheid om de regio's nog beter te kunnen ontdekken. Voor elke zoektocht geven we enkele tips waar je eventueel een overnachting kan boeken. Als je een overnachting boekt bij één van onze tips, zit je nooit verder dan 25 km van het startpunt van de betreffende zoektocht.

Een vraag die we heel vaak krijgen, is waarom er geen zoektocht in Limburg in onze reeks zit. Dat vinden we zelf ook zeer jammer. Het concept van onze zoektochten is gebaseerd op wandelknooppunten: genummerde bordjes die je de weg wijzen. Het is op basis van deze nummers dat je moet aangeven waar welke foto genomen is. Limburg is tot op vandaag echter niet mee op de trein gesprongen van de wandelknooppunten. Een jammere zaak, zeker als je bedenkt dat ze zowat de grondleggers zijn van het knooppuntsysteem voor fietsers. Er is een klein wandelnetwerk in Voeren, maar deze regio hebben we in 2016 reeds aangedaan. Geen nood: we laten het oostelijke landsdeel niet onberoerd. In 2017 bezoeken we namelijk de Oostkantons-Hoge Venen.

Hoe punten scoren?

Het principe is simpel: voor elke zoektocht geef je voor elke foto aan tussen welke 2 knooppunten deze zich bevindt. Voor het einde van elke zoektocht moet je de antwoorden via deze website doorgeven. Voor elke zoektocht kan je dus 12 punten scoren: 1 punt per gevonden foto. Er zijn 6 'prijsmomenten': voor elke zoektocht winnen de 3 deelnemers die de meeste foto's vinden een prijs. Ook wordt er na het voltooien van de 5 zoektochten een algemeen eindklassement opgemaakt waarbij nog eens 10 prijzen worden geschonken. Bij een gelijke stand zal een schiftingsvraag bepalen wie bij de winnaars hoort. Er zijn in totaal dus 25 prijzen te winnen. De prijzenpot kan je hier bekijken.

Waar gaan de zoektochten voor 2017 door?

We hebben een handig kaartje gemaakt met alle regio's waar de zoektochten voor 2017 zullen doorgaan. Bij elke regio vind je ook de tijdspanne waarin de zoektochten zullen moeten afgewerkt worden:

België

Overzicht per zoektocht

Hieronder vind je de informatie per zoektocht. Wanneer je je inschrijft ontvang je een login waarmee je kan inloggen op deze website. Voor elke zoektocht selecteren we een aantal overnachtingsplaatsen waar je vrijblijvend een overnachting kan boeken in combinatie met een zoektocht.

Inschrijven

Bulskampveld

Zoektocht 1: Bulskampveld

De eerste zoektocht zal doorgaan op wandelnetwerk Bulskampveld. Deze streek behoort tot het prachtige, groene Brugse Ommeland. Dit is één van de bosrijkste gebieden in West-Vlaanderen.

Deze zoektocht staat gepland tussen 1-1-2017 en 31-3-2017.

Meetjeslandse Kreken

Zoektocht 2: Meetjeslandse Kreken

Voor het tweede deel strijken we neer in het Meetjesland. Stilte, uitgestrekte polders en pure natuur, dat staat je hier als wandelaar te wachten.

Deze zoektocht staat gepland tussen 1-3-2017 en 30-4-2017.

Land van Stille Waters

Zoektocht 3: Land van Stille Waters

Het derde hoofdstuk speelt zich af in het 'Land van Stille Waters' in het Scheldeland. Deze sfeervolle en verrassende, waterrijke streek staat garant voor echt wandelplezier.

Deze zoektocht staat gepland tussen 1-5-2017 en 30-6-2017.

Getevallei

Zoektocht 4: Getevallei

Voor het vierde deel trekken we naar Vlaams-Brabant, het zuiden van het Hageland. De wandeling gaat door op wandelnetwerk Getevallei, in 2016 nog verkozen tot 'beste wandelproduct'. Je komt hier in een verrassend uitgestrekt landschap.

Deze zoektocht staat gepland tussen 1-7-2017 en 30-9-2017.

Oostkantons-Hoge Venen

Zoektocht 5: Oostkantons - Hoge Venen

De 5de en laatste zoektocht voor 2017 is uniek: voor het eerst in de geschiedenis van onze zoektochten trekken we de taalgrens over. Het betoverende landschap in de Oostkantons vormt het decor. Een pareltje.

Deze zoektocht staat gepland tussen 1-9-2017 en 31-10-2017.