Wandelknooppunt.be in volledig nieuw jasje!

We zijn blij te kunnen melden dat we vandaag de nieuwe versie van wandelknooppunt.be kunnen lanceren. De vorige versie stond al enkele jaren online en een aantal updates waren nodig om het systeem performant te houden. Er is heel wat achterliggende functionaliteit verbeterd, maar ook heel wat zichtbare veranderingen zijn toegebracht. We geven hieronder een overzicht van de nieuwe mogelijkheden.

Volledig nieuwe wandelrouteplanner

De wandelrouteplanner kreeg een volledige facelift. De planner is nu volledig responsive, wat betekent dat hij nu ook goed werkt als je via smartphone of tablet naar de planner surft. Daarnaast zijn er een paar nieuwe functies toegevoegd:

  • Je kan je uitgestippelde routes opslaan. Hiervoor heb je wel een Wandelknooppunt-account nodig, die je hier gratis kan aanmaken. Opgelet: wie al een account had op de vorige Wandelknooppunt-versie, moet nu een nieuwe account aanmaken. Dit konden we niet vermijden. Als je ingelogd bent en je surft naar de routeplanner, zie je aan de rechtse kant onderaan de optie ‘route opslaan’ staan. Als je na het uitstippelen van een route deze optie kiest, geef je een naam en korte beschrijving voor de route waarna je de route in je account plaats. Je kan deze opgeslagen routes later terug opvragen door in te loggen en in het navigatiemenu te klikken op ‘Mijn-account > mijn routes‘.
  • Eens je een route uitgestippeld hebt, kun je de route downloaden als GPX, printen of downloaden op smartphone. Deze opties staan nu gegroepeerd onder de knop ‘download, print of deel’. Hier is een nieuwe functie toegevoegd: je kan een route nu makkelijk delen met anderen. Je ziet deze optie als je op de knop ‘download, print of deel’ hebt geklikt. Kies dan voor ‘deel route’, waarna er een link wordt gegenereerd die je kan delen met anderen. Als je deze link volgt, wordt de route die je wilt delen uitgetekend op de routeplanner. Je kan de route ook onmiddellijk delen via Facebook of Twitter.
  • Het afdrukken van een route vanuit de routeplanner is ook geoptimaliseerd. Je kan voor het afdrukken kiezen of je al dan niet de Points of Interest wilt afdrukken. De afdruk zelf is ook compacter en overzichtelijker geworden.
  • Er zijn nog heel wat kleine aanpassingen gebeurd die je tijdens het plannen van een wandeltocht zeker zal opmerken.

De eerste wandelknooppunten in Limburg

We hebben er heel lang moeten op wachten, maar Toerisme Vlaanderen, de beheerder van de wandelnetwerk data, heeft wandelnetwerk Voerstreek vrijgegeven. Je kan nu dus ook digitaal wandeltochten uitstippelen in de Voerstreek! 124 kilometer wandelplezier in een prachtige regio. Dat is niet alles. Ook in de Limburgse Kempen, meer bepaald in Ham, vind je nu een wandelnetwerk. Het is een lokaal uitgezet wandelnetwerk door de gemeente Ham, met aansluiting op wandelnetwerk Kempense Landduinen. Het bied je 55 km aan mooie wandeltrajecten aan. Bekijk hier het wandelnetwerk van Ham.