Zomerupdate: meer dan 800 km extra wandelplezier

Auteur: Sven Nijs (oprichter wandelknooppunt.be)

Er werd vandaag een grote zomerupdate uitgerold op wandelknooppunt.be. Er werden voor maar liefst meer dan 800 km aan gloednieuwe wandelnetwerken toegevoegd in Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Een primeur: het eerste Waalse wandelnetwerk, Pays des Collines (Henegouwen), is vanaf vandaag beschikbaar in onze routeplanner en app. Een overzicht.

Nieuwe wandelnetwerken Vlaamse Ardennen: Bronbossen en Zwalmvallei

De Vlaamse Ardennen zijn al jaren bekend om het populair en drukbezocht wandelnetwerk Getuigenheuvels. In het zuiden van Oost-Vlaanderen zijn 2 nieuwe wandelnetwerken toegevoegd. Rond Geraardsbergen vind je nu wandelnetwerk Bronbossen, waardoor er een aansluiting is gemaakt tussen het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. 350 km aan nieuwe wandeltrajecten zijn daar gerealiseerd. Ook richting het noorden is het wandelnetwerk in de Vlaamse Ardennen fors uitgebreid: ook de Zwalmvallei is nu bedekt met knooppunten. Zo wordt meer dan de helft van de regio Vlaamse Ardennen één aaneengesloten wandelgebied met knooppunten. Je kan de nieuwe wandelnetwerken raadplegen op onze routeplanner:
Primeur: eerste Waalse wandelnetwerk ‘Pays des Collines’

Je kan vanaf vandaag ook voor de eerste keer wandelroutes uitstippelen over de taalgrens. Sinds kort heeft men in Picardisch Wallonië (Henegouwen) een bewegwijzerd wandelnetwerk van 350 km gerealiseerd. Deze streek is ook wel gekend onder de naam Pays des Collines. Heuvelachtige landschappen en pittoresk erfgoed zijn de kenmerken van deze streek. Een uitstekend wandelgebied en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het netwerk sluit aan op de wandelknooppunten in de Vlaamse Ardennen.

Wandelnetwerk Pays des Collines is integraal beschikbaar in onze routeplanner. Je kan ook de mooi vormgegeven kaart van dit wandelnetwerk kopen op de website van Visit Wapi.

Gratis account verplicht om wandelroutes te kunnen downloaden

In het verleden was het reeds verplicht om in te loggen op onze website om onze suggestieroutes te kunnen downloaden. Vanaf vandaag dien je ook ingelogd te zijn om routes te kunnen downloaden in onze app of als GPX-bestand. Dat betekent dat je je eerst moet inloggen met je Wandelknooppunt account vooraleer je een uitgetekende route kan downloaden.

Een account aanmaken is helemaal gratis. Maak hier een account aan als je er nog geen hebt. Nadat je je account hebt aangemaakt en geactiveerd, kan je op deze website inloggen door op deze website naar boven te scrollen en rechtsboven te kiezen voor ‘inloggen/registreren’. Je geeft je emailadres en gekozen wachtwoord van tijdens je registratie in, waarna je inlogt en verder helemaal gratis gebruik kan blijven maken van alle functies binnen onze routeplanner.

Als je vroeger reeds een account hebt aangemaakt maar je wachtwoord vergeten bent, klik je eveneens rechtsboven op deze pagina op ‘inloggen/registreren’. In het venster dat dan verschijnt kan je ervoor kiezen om een nieuw wachtwoord op te vragen. Je geeft het emailadres in waarmee je je ooit registreerde en wij wij bezorgen je een nieuw wachtwoord.

Je vraag je wellicht af waarom dit nodig is. We weten dat dit het gebruiksgemak een beetje verhindert, maar deze maatregel was nodig omdat er te veel automatische ‘bots’ zijn die ons systeem belasten. Door alle functies af te schermen achter een account, kunnen we dit probleem bannen en de goede werking van onze website bewaken.

We wensen je een prachtige zomer met heel veel wandelplezier!