Wandelknooppunt blog

Hier posten we regelmatig nieuws over alles wat met wandelen in Vlaanderen te maken heeft.

Grote winterupdate: nieuwe app

Auteur: Sven Nijs (oprichter wandelknooppunt.be)

Het is ‘putteke winter’ zoals men dat hier in de Kempen/Hageland vaak zegt. Het ideale moment dus om achter de computer te kruipen. Er is de voorbije maanden achter de schermen veel werk geleverd om een stevige update uit te rollen op wandelknooppunt.be.

Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd aan onze online routeplanner maar het is vooral onze Android en iOS die een ware metamorfose heeft ondergaan. Een overzicht…

Lees meer

Word wandelreporter en win een leuke prijs!

Auteur: Sven Nijs (oprichter wandelknooppunt.be)

Het is zomer. Veel landschappen zijn nu op zijn mooist. Het ideale moment om een leuke wedstrijd te organiseren dus.

Wandelknooppunt.be is tot nader order een eenmansproject. Het up-to-date houden en uitbreiden van deze website is dan ook een hele uitdaging. Er is heel veel vraag naar suggestieroutes.

Op dit moment vind je op deze website een eerder beperkt aanbod aan deze routes. Daarom wil ik met deze wedstrijd de hulp inroepen van jullie, trouwe gebruikers van wandelknooppunt.be. Word wandelreporter en deel jouw wandelervaringen met andere wandelaars. Je kan er bovendien een leuke prijs mee winnen!

Lees meer

Zomerupdate: meer dan 800 km extra wandelplezier

Auteur: Sven Nijs (oprichter wandelknooppunt.be)

Er werd vandaag een grote zomerupdate uitgerold op wandelknooppunt.be. Er werden voor maar liefst meer dan 800 km aan gloednieuwe wandelnetwerken toegevoegd in Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Een primeur: het eerste Waalse wandelnetwerk, Pays des Collines (Henegouwen), is vanaf vandaag beschikbaar in onze routeplanner en app. Een overzicht.

Lees meer

Hoe populair zijn de Vlaamse wandelnetwerken?

Auteur: Sven Nijs (oprichter wandelknooppunt.be)

Het bewogen jaar 2016 zit er definitief op. Deze mededeling volgt een beetje laat, akkoord. Tijd om even een analyse te maken van het gebruik van wandelknooppunt.be. Waarom? Altijd leuk om te bekijken hoe vaak en wanneer de routeplanner gebruikt wordt. Ik besteed heel wat tijd aan het management van wandelknooppunt.be, vandaar het belang van de feedback van jullie, wandelaars. Zonder publiek zou het namelijk weinig zin hebben om er zoveel tijd te blijven instoppen. Een overzicht.

Lees meer

Wandelknooppunt.be in volledig nieuw jasje!

We zijn blij te kunnen melden dat we vandaag de nieuwe versie van wandelknooppunt.be kunnen lanceren. De vorige versie stond al enkele jaren online en een aantal updates waren nodig om het systeem performant te houden. Er is heel wat achterliggende functionaliteit verbeterd, maar ook heel wat zichtbare veranderingen zijn toegebracht. We geven hieronder een overzicht van de nieuwe mogelijkheden.

Lees meer